Különleges világunk  megismerése személyes élményeink és tapasztalataink által

2021.02.28

 

Vajon miért és milyen lehet az a különleges világ, ahonnan fogyatékosságaink miatt más perspektívából szemléljük az Univerzumot, benne velünk élő "többségi" embereket? 

Őket szeretettel szeretnénk beavatni a különleges világunkba, paradigma váltó világunkba, ahol ösvények másképpen kanyarodnak, mint kint a világban a megszokottak és bejártak, amelyeken együtt járhatunk. Bár az ösvények látszatra hasonlóak és mégsem azok. 

Többnyire virtuálisan járhatatlanok, de ha azokon járunk, akkor mindenképpen kalandosak a barangolások, teli rejtett titkokkal és veszélyekkel, végül mindenkié lesz a bejárt utak fáradtsága és öröme, majd az utak végén elérhetőnek látszik a csúcs. 

A csúcson rádöbbenünk, hogy bármilyen fogyatékossággal élünk, de velünk mindenkinek lehet feljutni a csúcsra és együtt örvendezhessünk az élet szépségének, mert az élet szép, küzdelem, titok, kaland, álom, kihívás, kötelesség, játék, vagyon, szeretet,ígéret, szomorúság, dal, jutalom, tehát nagybetűs élet, amit élni kell, szabadon Boldog Teréz anya után. 

Ha erre meghívást érzünk, mint anno égő csipkebokornál Mózes, mint fogyatékos személy és Áron, mint segítő személy, ahogyan Úr meghívta őket az új élet megismerésére. 

Az új élet nem más mint Mózesek és Áronok világa, mint inkluzív világ ősgenezise. Innen érthető, hogy mitől különleges a világunk, és nem azért, mert különlegesek vagyunk, hanem azért, mert  fogyatékossággal élni különleges, vagyis maga az élet, amely mindenkié. Nekünk is különleges, ahogyan mások nem élnek a fogyatékossággal, csak nem tudunk belépni, ahogyan többség , így megint nálunk pattog a labda, amit nem tudunk visszaütni, azaz nálunk van a különleges világ.

Itt az utak többnyire a különleges világon kívüli megtapasztalt keskeny utaknál is keskenyebbek, és jobban erősítik a lelkeket, de széles utak is megtalálhatók, szélesebbek is lehetnek, mint kinti széles utak, tehát nagyobbak a kísértések.

Ez az igazság, amely megismerése szabaddá teszi az embert, Jézus mondása szerint!


    

 

Quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur. 

     

© 2021 Vándor Tom, 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!